A Hitlerek

2019.06.15

Mint tudjuk Adolf Hitlernek nem volt gyermeke (vagy mégis? lásd erről lejjebb), de családja elég kiterjedt volt, több testvére volt, akiknek születtek gyermekeik, így az egykori Führer unokaöccsökben és unokahúgokban nem szenvedett hiányt. Hitlernek közvetlen utódai tehát nem voltak, de közvetetten a leszármazottai ma is köztünk (konkrétan Amerikában) élnek. De kikről is van szó?

Hitler apja, id. Alois Hitler (eredetileg Schicklgruber) háromszor nősült meg, az utóbbi két feleségétől nyolc gyermeke született! Köztük volt Adolf is, a későbbi hírhedt diktátor. A Hitler testvérek közül viszont csak négyen élték meg a felnőttkort: Adolf, ifj. Alois, Angela és Paula. Az ifjú Alois korán elhagyta a családját és Írországba költözött, ott megházasodott és egy fia született, William Patrick. Később ifj. Alois Németországba ment, ahol újra megházasodott (miközben első feleségétől nem vált el), ebből a frigyből szintén született egy fia, Heinz.

Angela is megházasodott, és három gyermek anyja lett, legismertebb lánya Geli Raubal volt, akit Hitler nagyon szeretett, s végül a túlzott atyáskodás felette öngyilkosságba kergette a lányt... Hasonlóan tragikus sors várt Heinz unokaöccsére is, aki hithű náciként csatlakozott a hadsereghez, és a keleti frontra ment harcolni. Hadifogságba esett, ahol csakhamar életét vesztette. Mindketten húszas éveik elején jártak.

Adolf Hitler halála és a második világháború után nem igazán csengett jól a Hitler név, illetve maga a tény, hogy valaki a néhai diktátor rokonságához tartozik. Angela unokája, Peter Raubal csendes életet élt, és él még ma is Linzben. William Patrick Hitler az USA-ba költözött, és már a második világháború idején az USA kormányának dolgozott a tengelyhatalmak ellen. Neki négy fia született, de immár nem Hitler néven, hanem mint Stuart-Houston-ok. Egyikük 1989-ben balesetben életét vesztette, de a három testvér a mai napig életben lehetnek, gyermekeik nincsenek.

Az írás elején említettük, hogy Hitlernek nem volt gyermeke, de létezik egy feltevés, ami szerint mégis lehetett egy törvénytelen fia. Állítólag az első világháborús frontszolgálata alatt kapcsolatot tartott fenn egy francia lánnyal, aki teherbe esett tőle. A gyermek Jean-Marie Loret csak 1948-ban tudta meg, hogy "Hitler fia". A történészek a feltevést is nevetségesnek tartják, de többen utánajártak az esetnek, azonban konkrétum nem derült ki. DNS vizsgálatok viszont kimutatták, hogy Jean-Marie DNS-e nem egyezik a Hitler utódok DNS-ével, ezzel az ügyet lezártnak lehetne tekinteni, de nem így történt. Jean Marie fia, Philippe a mai napig állítja, hogy ő Hitler unokája. Többen új DNS vizsgálatot követelnek, mivel szerintük az első pontatlan volt. Mi az igazság? Talán sosem tudjuk meg.

A Hitler család életéről és sorsáról további érdekes részleteket olvashatsz az alábbi linkre kattintva: A Hitlerek.

Kövess minket Facebookon is: Szórakoztató történelem